7.23.2022

Some interesting facts that you need to know

 Some interesting facts that you need to know


Here are some interesting fact that you need to know like - Which country never has night? 99 percent people don't know...

Some interesting facts that you need to know

Friends, we bring similar important information on our channel. Let us start this article


1). What is studied in fossil botany?
Answer: Fossil

2 ) . When was the Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana launched?
Answer: On July 15, 2015

3). Where is the tiger reserve located in Uttar Pradesh?
Answer: In Pilibhit

4). Which state of India has only two districts?
Answer: In Goa

5). Which is the capital of Uttar Pradesh?
Answer: Lucknow

6). Which photo is printed the most in India?
Answer: Mahatma Gandhi's

7). Who re-established Delhi?
Answer: Angampal Tomar

8). Which is the second most spoken language in India after Hindi?
Answer: Bangla language

9). Who has given the principle of consumer savings?
Answer: by Alfred Marshall

10). Which is the first state to become the language base in India?
Answer: Andhra Pradesh

11). What is the scientific name of elephant?
Answer: Afilas Indica

12). Which state of India has the highest number of temples?
Answer: In Tamil Nadu

13). Which metal was first used by man?
Answer: Copper

14). Which sports institute is located in Patiala?
Answer: Subhash Chandra Bose Sports Institute

15). Which river of India is known as 'Ganga of South India'?
Answer: Godavari River

16). From whom is turpentine oil obtained?
Answer: From palm tree

17). Which city is located in the delta region of Red River?
Answer: Hanoi Nagar

18). Which country never has night?
Answer: In a city called Heimerfest in Norway, it is dark for only 40 minutes.

No comments:

Post a Comment